Are you an HR-professional or a manager, working for an international company (also) based in the Netherlands?

Then these workshops are for you.  


 

Leerweg HRM en arbeidsrecht voor eigentijds management

 

Nieuwe workshops voor eigentijds management   

klik hier voor alle workshops / modules

 

Vakinhoudelijk weet je goed wat je moet doen als (HR)manager, maar je ervaart een gebrek aan kennis op het gebied van personeelsmanagement en/of arbeidsrecht – of je wilt deze kennis opfrissen.

Daarbij huldigen jij en jouw organisatie eigentijdse opvattingen van leiderschap en organiseren, met aandacht voor autonomie van medewerkers en teams en de waarde van de mens boven die van het systeem.

Tegelijkertijd moet je werken met HR-instrumenten en -aanpakken die soms grotendeels zijn geënt op traditioneel HR-beleid. Je hebt te maken met de regels van het arbeidsrecht en een eventueel toepasselijke CAO, die vaak ‘schuren’ met eigentijdse aanpakken - en er soms zelfs haaks op staan.

Je hebt behoefte aan inzicht in hoe je zowel traditionele als eigentijdse HR-instrumenten kunt inzetten op de uitdagingen voor jezelf en voor je organisatie.

Beschrijving

Verrijk je (basis)kennis op het gebied van personeelsmanagement en hedendaags arbeidsrecht. Ontdek hoe je met behulp van de traditionele maar vooral ook met de meer eigentijdse HR-instrumenten het beste je rol als manager kunt vervullen op een manier die past bij jou en jouw organisatie.

De leerweg “HRM en arbeidsrecht voor eigentijds management” bestaat uit verscheidene ééndaagse modules. Elke module is ‘los’ als afzonderlijke workshop te volgen: de modules Basis en Gevorderd, aangevuld met diverse verdiepingsmodules of “deep dives” in een aantal specifieke onderwerpen.

We werken met kleine groepen van maximaal zes deelnemers. Daardoor is er alle ruimte voor onderlinge uitwisseling en de inbreng van eigen cases. Je gaat naar huis met praktische handvatten voor de oplossing daarvan.

Voor wie?

De workshops van deze leerweg zijn zowel geschikt voor beginnende als meer ervaren managers, omdat ervaring leert dat in de uitwisseling tussen deze twee, nieuwsgierigheid naar elkaars perspectief en ervaring tot nieuwe inzichten en praktische oplossingen leidt.

Daarnaast zijn alle workshops geschikt voor HR-professionals, bestuurders, toezichthouders en leden van een medezeggenschapsorgaan. De uitwisseling van hun kennis, ervaring en gezichtspunten met die van managers levert doorgaans vruchtbare gesprekken op.

Voor alle modules geldt dat deze ook in-company kunnen worden verzorgd.

 

Resultaat

Na afloop van deze leergang, waarbij we ook werken met eigen cases van de maximaal zes deelnemers (waarvan de samenstelling wisselt per module / workshop) beschik je over:

  1. 1. up-to-date kennis van het arbeidsrecht en traditionele HR-aanpakken
    2. kennis van eigentijdse HR-aanpakken en hun toepassingsmogelijkheden
    3. handvatten voor de concrete oplossing voor de door jou tijdens de workshops ingebrachte cases
    4. de noodzakelijke kennis van de door jouw gekozen deep dive onderwerpen.

Per gevolgd onderdeel wordt een certificaat verleend.