HR en Reorganisatie (inclusief fusie & overname)

Tijdens de workshop wordt er vanuit allerlei invalshoeken ingegaan op het thema fusie, overname & reorganisatie. De mogelijkheden en valkuilen zetten we voor u naast elkaar in deze praktijkgerichte workshop, met veel ruimte voor bespreking van de situatie van de (re)organisatie van ieder van de deelnemers.

Onderwerpen die aan bod komen zijn:

- Fusie, overname & reorganisatie: verschillende vormen
- Medezeggenschap en inspraak vakorganisaties
- Wat houdt het due diligence onderzoek precies in?
- Hoe verloopt het integratieproces na een fusie of overname?
- Wijziging van arbeidsvoorwaarden (functie-inhoud, reistijd)
- Toetsing bedrijfseconomisch ontslag door UWV of kantonrechter

- Ontslagprocedures: selectiecriteria, afspiegelingsbeginsel, anciënniteitsprincipe

  (Last-in First Out), selectie op kwaliteit
- Collectief ontslag
- Afvloeiingsregelingen & het sociaal plan
- Wat kan er allemaal misgaan? De top 10 van valkuilen

Voor wie?

Voor HRM professionals, juristen en leidinggevenden.

Resultaat?

Na het volgen van deze workshop heeft u een goed beeld van valkuilen, feiten en mogelijkheden bij een reorganisatie, fusie of overname. U weet hoe u zo goed als mogelijk binnen de juridische randvoorwaarden de benodigde processen zo effectief en zorgvuldig mogelijk kunt vormgeven, terwijl de nieuwe organisatiefilosofie leidend blijft. Ook leert u hoe HR ondersteunend kan zijn aan een goed samenspel is van alle betrokken partijen: samen optrekken waar het kan, met ruimte voor de eigenheid, rol en (wettelijke) taken van iedere partij: bestuur, medezeggenschapsorganen, toezicht, het personeel en klanten. Daarnaast krijgt u handvatten voor de oplossing van uw vraagstukken en praktijkcases bij uw eigen reorganisatie.

Data en locatie

U kunt zich aanmelden voor de workshop op een van de volgende data:

HR en reorganisatie (incl. fusie en overname) 08-10-2019

 

De workshop vindt plaats bij de Social Impact Factory in Utrecht, Vredenburg 40 -2 minuten lopen van Utrecht CS

 

Uw investering

€795, ex BTW, inclusief lesmateriaal

Indien uw branche-, beroeps- of netwerkorganisatie een samenwerkingsovereenkomst met ons heeft, kan een korting van toepassing zijn. Geeft u dat dan aan onder opmerkingen bij uw inschrijving, onder vermelding van de organisatie.

 

Docent:

Arthur Hol is meester in de Rechten en doctorandus Arbeids- en Organisatiepsychologie. Hij werkte als HR-manager bij Shell en KLM, en als organisatieadviseur bij KPMG. Hij legt zich als advocaat en adviseur sinds jaren toe op fusies, reorganisaties, overnames en veranderprocessen en werkt graag voor organisaties waar men werkt aan nieuwe vormen van leiderschap en organiseren.

Hij is daarnaast werkzaam als spreker, dagvoorzitter en workshopbegeleider voor verschillende organisaties, over onder andere de rol van HRM bij fusies, overnames en reorganisatie. Ook heeft hij als auteur en co-auteur veel gepubliceerd over deze onderwerpen.

Hij werkt vanuit het gedachtegoed van Mens boven Systeem, met kennis van governance, ondernemingsrecht, arbeids- en ambtenarenrecht en medezeggenschapsrecht en ervaring met organisatie- en cultuurontwikkelingstrajecten. 

 

Ik wil graag meer informatie